02 March 2013 ~ 0 Comments

Novčane stimulacije sudskoj administraciji

subota, 02. mar 2013, 17:10 -> 17:36

Na osnovu rada i zalaganja na poslu zaposlenima u pravosudnoj administraciji isplaćivaće se mesečna stimulacija od 4.000 dinara neto, rekao resorni ministar Nikola Selaković. Ministarstvo će obezbediti sredstva iz ušteda uvođenjem nove i mnogo racionalnije mreže sudova, istakao Selaković.

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da je to ministarstvo odlučilo da se zaposlenima u pravosudnoj administraciji, na osnovu rada i zalaganja na poslu, isplaćuje mesečna stimulacija od 4.000 dinara u neto iznosu.

Nikola Selakovic.jpg

Selaković je, nakon sastanka sa članovima svog kabineta, rekao da se ne radi o linearnim stimulacijama za zaposlene u sudovima i tužilaštvima, već da će one biti isplaćene onima koji aktivno obavljaju svoje poslove, a ne i onima koji odsustvuju s posla, saopšteno iz Ministarstva.

To će omogućiti onima koji rade više da primaju i onaj deo zarade koji je obezbeđen za kolege koji rade manje, odnosno deo stimulacije koji je namenjen zaposlenima koji se trenutno ne nalaze na radu, rekao je ministar pravde i državne uprave.

Selaković je istakao da je dodatna sredstva za stimulacije zaposlenih u sudskoj administraciji Ministarstvo će obezbediti iz onih ušteda koje će nastati u najvećem delu uvođenjem nove i mnogo racionalnije mreže sudova.

Ministar je objasnio da je u prethodnom periodu veliki iznos novčanih sredstava korišćen za putovanja i troškove odvojenog života i sve ostalo što je postojeća mreža sudova obezbedila kao dodatni trošak na teret budžeta i građana Srbije koji taj budžet pune.

“U narednom periodu Ministarstvo će uložiti maksimum svojih napora da obezbedi još bolje materijalno stanje za zaposlene u pravosudnoj administaciji, jer su to ljudi koji izuzetno predano i posvećeno rade težak i odgovoran posao”, poručio je Selaković, podsećajući da je sudsko osoblje među najlošije plaćenim službenicima u čitavom sistemu sudske uprave.

Takođe, Selaković je naveo da će se truditi da svojom aktivnošću Ministarstvo obezbedi što bolji materijalni status za njih, i podsetio da ta vrsta stimulacije, kao i zarada u pravosuđu uopšte, zavisi od naplate sudskih taksi.

“Takse su izvorni prihod pravosuđa koji služi, između ostalog, i za popravljanje materijalnog stanja zaposlenih u tom pravosuđu”, ukazao je Selaković.

Tekst preuzet sa:  http://www.rts.rs

Leave a Reply