11 April 2013 ~ 0 Comments

“Dani meda” u Novom Sadu

NOVI SAD -

Društvo pčelara “Jovan Živanović” organizuje Treći sajam pčelarstva – “Dani meda 2013.”, koji će se održati od 12. do14. aprila u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada.

Pokrovitelj sajma pčelarstva je Grad Novi Sad, a suorganizatori su Gradska uprava za privredu i Turistička organizacija Grada Novog Sada, dok je medijski pokrovitelj Radio televizija Vojvodine, a saradnik u organizaciji je folklorno udruženje “Veliko kolo” iz Veternika.

Tanjug (Jaroslav Pap)

Tanjug (Jaroslav Pap)

Po rečima portparolke Turističke organizacije Grada Novog Sada Tihane Vidaković na sajmu će učestvovati pčelari, proizvođači pčelarske opreme, proizvođači kozmetike i preparata na bazi pčelinjih proizvoda, proizvođači vina, lekovitog bilja i čajeva i proizvođači konditorskih proizvoda.

Manifestaciju će 12. aprila u 11 sati otvoriti član Gradskog veća zadužen za privredu Goran Sečujski, a tokom sajma biće održano i nekoliko predavanja koja govore o značaju proizvoda i preparata na bazi meda u ljudskoj ishrani, o zaštiti medonosnog bilja kao i o lekovitim svijstvima medonosnog bilja.

“Sajam pčelarstva realizuje se sa ciljem promocije pčelarstva kao privredne grane i principa zdravog življenja, kao i promocije pčelinjih proizvoda” rekla je Vidakovićeva dodajući da će “Dani meda 2013.” biti propraćeni bogatim kulturno-zabavnim programom na kojem će tokom sva tri dana nastupiti blizu 1500 učesnika.

  Tekst preuzet sa: http://www.rtv.rs

Tags:

Leave a Reply