17 May 2013 ~ 0 Comments

Dačić: Neće biti zamrzavanja penzija i plata

Neće biti smanjivanjanja, niti zamrzavanja penzija i plata u javnom sektoru, a Vlada nijednu ključnu odluku u vezi sa radnicima neće doneti bez saglasnosti sindikata, obećava premijer Srbije Ivica Dačić. Dobro, da ne brinemo za javni sektor.

Neće biti smanjivanjanja, niti zamrzavanja penzija i plata u javnom sektoru: Dačić

“Štednja je samo alibi onih koji bi da rade u interesu kapitala. Skresati javnu potrošnju i smanjiti plate i penzije zna svako. Nama nije interes da štede oni koji nemaju”, rekao je Dačić na svečanosti povodom 110 godina od osnivanja Saveza samostalnih sidnikata Srbije.

Dačić je rekao da je svestan da njegov kabinet treba da predloži ekonomsku i socijalnu politiku koja će omogućiti razvoj zemlje i otvaranje radnih mesta, pre sve bolje plaćenih radnih mesta.

“Ako ne možemo da budemo bogatije društvo, možemo da budemo pravednije”, rekao je Dačić i istakao da je uloga Vlade da obezbedi socijalnu pravdu.

On je rekao da je u Srbiji 25 odsto nezaposlenih, da je prosečna plata i penzija među najmanjima u Evropi, kao i da je loša struktura zaposlenih, odnosno da ih je malo zaposleno u realnom sektoru.

Bez investicija i kaptial ne može se omogućiti privredni razvoj zemlje, kazao je Dačić i ponovio da investitori moraju u Srbiji da poštuju prava radnika kao što se poštuju u svetu.

Obraćajući se članovima Sindikata Dačić je rekao: “Ne može se odlučivati o vama bez vas”.

   Tekst preuzet sa:  http://www.vesti-online.com

Leave a Reply