12 August 2014 ~ 0 Comments

Nov raspored ginekoloških pregleda u Domu zdravlja

Zbog ogromnih gužvi i nezadovoljstva pacijenata koja su se stvarala, Dom zdravlja “Novi Sad” je, u cilju bolje dostupnosti pacijentima Službe za zdravstvenu zaštitu žena, kao i unapređenja kvaliteta rada, reorganizovao dosadašnji model zakazivanja u Službi za zdravstvenu zaštitu žena.

Ginekoloski pregled

Ginekolozi će od sada dnevno obavljati preglede:
- 10 pacijentkinja koje su zakazane preko Call centra za preventivne preglede u periodu od 07-09.30 časova u prepodnevnoj i 13.30-16 časova u popodnevnoj smeni.
- 10 pacijentkinja zakazanih od strane timske sestre za kurativne preglede i redovne akušerske preglede trudnica u periodu od 10-12.30 časova u prepodnevnoj i 16.30-19 časova u popodnevnoj smeni.
- Oko 10 pacijentkinja koje su zakazane i preko call centra i timske sestre za kratke posete radi propisivanja terapija, uputa, hranarinskih lista, očitavanja nalaza u periodu nakon 12.30 časova u prepodnevnoj i 19 časova u popodnevnoj smeni.

Hitna stanja u ginekologiji  i akušerstvu se primaju bez zakazivanja.

Trudnice koje dolaze na redovne preventivne preglede, ultrazvučne preglede, kao i radi upućivanja na lekarsku komisiju, će svoje preglede morati da zakažu, kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve. Zakazivanje pregleda važi i za hronične i onkološke pacijente koji dolaze po terapiju ili upute za lekarsku komisiju.

Iz Doma zdravlja očekuju da će se ovim izmenama u zakazivanju smanjiti gužve, a i trudnice neće morati da čekaju, kao što je do sada bio slučaj, jer doktor prima prvo zakazane pacijente, kojih je, uglavnom bilo za puno radno vreme, pa je to iziskivalo i višesatno čekanje trudnica u čekaonicama.

Tekst objavljen na sajtu: 021

Leave a Reply