01 September 2014 ~ 0 Comments

Sazvano deveto vanredno zasedanje skupštine

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je deveto vanredno zasedanje Skupštine Srbije za 4. septembar, kad će se razgovarati o 25 zakonskih predloga i drugih akata, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, poslanici će raspravljati o Zakonu o državnim službenicima, te izmenama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika i Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, a i o Zakonu o državnoj upravi.

Skupstina republike Srbije

Na dnevnom redu će biti razmatrani i zakonski predlozi vezano za visoko obrazovanje, te predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i EU o učešću Srbije u programu Horizont 2020 – Okvirnom programu za istraživanje i inovacije (2014- 2020), ali i davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2014. godinu.

U saopštenju je navedeno da je na dnevnom redu i rasprava o predlogu zakona o osnivanju evropskog centra za srednjoročne prognoze vremena i srodnih propisa, zatim o zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Na spisku je i predlog seta zakona vezano za saradnju Vlade Srbije sa vladama zemalja u regionu u pogledu bezbednosnih mera, te međusobne razmene i zaštite tajnih podataka.

Takođe, poslanici će, kako je navedeno u saopštenju, raspravljati i o drugim zakonima i sporazumima koji se tiču zemalja u regionu i saradnje sa njima u oblasti socijalne sigurnosti, ekonomske saradnje, prevoza putnika.

Na dnevnom redu se nalaze i predlozi zakona koji regulišu, na primer, saradnju sa Azerbejdžanom u oblasti veterinarstva, sporazume o pozajmici između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, ili predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) i vojnoj operaciji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici (EUFORRCA) u ovoj godini…

Tekst objavljen na sajtu: RTV

Leave a Reply