01 October 2014 ~ 0 Comments

Besplatni preventivni pregledi dojki tokom oktobra

Palpatorni i ultrazvučni pregledi i edukacija o samopregledu dojki biće organizovani svake subote tokom oktobra u ambulanti Doma zdravlja na Limanu, i to u periodu od 8 do 14 časova.

Pregled dojke

Pomoćnica direktora Doma zdravlja “Novi Sad” Nevenka Boljanović Zvekić apelovala je danas na žene da se u okviru skrining programa obrate svom izabranom lekaru i naglasila da je od velikog značaja da žene na vreme primete promene na svom telu, kako bi se uspešno izlečile.

- U Srbiji od raka dojke oboli oko 4.000 žena godišnje, odnosno svaka dvanaesta žena. Prevencija i rana dijagnostika su najefikasniji pristupi kada su u pitanju maligne bolesti, ali nizom konkretnih, najavljenih aktivnosti tokom oktobra želimo da podstaknemo Novosađanke da vode računa o svom zdravlju – rekao je Član gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat na današnjoj javnoj manifestaciji povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke u centru Novog Sada.

Predsednica Asocijacije za unapređenje zdravlja Vesna Imbronjev objasnila je da je iz tehničkih uslova broj pregleda ograničen i da je potrebno da se žene jave Asocijaciji za unapređenje zdravlja i zakažu pregled.

Takođe, u mesnim zajednicama Čenej, Begeč, Futog i Sremska Kamenica, u okviru projekta “Buđenje dame” tokom oktobra će biti održana predavanja o prepoznavanju i uklanjanju faktora rizika za nastanak raka dojke i radionice za samopregled dojki.

Tekst objavljen na sajtu: 021

ASOCIJACIJA ZA UNAPREĐENJE ZDRAVLJA NOVI SAD

Dr Ivana Ribara br.3, 21000 Novi Sad

Telefon:063/1633083

unapredjenjezdravlja@yahoo.com

Leave a Reply