02 September 2015 ~ 0 Comments

Udovički: Odlazi 30.000 ljudi

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički očekuje da racionalizacijom javne uprave, uz penzionisanje, do kraja godine ode oko 30.000 ljudi.

Kori Udovicki

– Od tog broja više od polovine do sada je otišlo, prema tome, to je račun – istakla je Kori Udovički. – Jedini način da otvorimo nova radna mesta je bolja uprava, prema tome, ne treba da se fokusiramo na brojeve, već na organizaciju posla. Ona je dodala da je njena poruka da Srbija neće skoro imati više novca i da može samo da se bolje organizuje s onoliko para koliko ima i da bolje utvrdi prioritete.

– Ima mnogo prostora, volje, ali nema navike. U Srbiji smo navikli da nas nekako sistem sputava, snalazimo se, žalimo se, ali ga ne menjamo. Sad moramo da ga menjamo i na tome radimo – rekla je ministarka Udovički.

Kada je reč o Zakonu o inspekcijskom nadzoru, ona je rekla da je za sada rano da pokaže velike rezultate, ali je već značajan doprinos zakona to što i neregistrovana lica potpadaju pod udar inspekcije i što pokazuju nameru da pređu u legalnu sferu.

– Nemamo, nažalost, sistem monitoringa koji bi to precizno izmerio, ali iz svega što čujemo, neregistrovani subjekti mnogo su zabrinutiji i rade sve da pređu u legalnu sferu – rekla je Kori Udovički na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da zakon utiče na veliku promenu u ponašanju i donosi rezultate svaki dan, mada, po njenim rečima, resursi u inspektoratima nisu dobro raspodeljeni.

Tekst objavljen na sajtu: Dnevnik

Leave a Reply