13 January 2016 ~ 0 Comments

“Nastavljeno urušavanje pravosuđa”

Predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević ocenila je da je aktuelna Vlada Srbije nastavila utabanim putem prethodne u urušavanju pravosuđa, dodajući da je bivša vlast namerno arogantno ignorisala predloge i upozorenja sindikata.

Malo je verovatno da je Sindikat tada bio vidovit kada je prognozirao propast reforme, a da to ondašnji reformatori nisu mogli da vide. Ni sadašnja vlast nema sluha za naše predloge, rekla je Milošević za nedeljnik Vreme.

 

Sigurna sam da nije u pitanju neznanje, već im je cilj da pravosuđe još više ograniče, zatrpaju i zastraše kako bi bilo poslušnije, rekla je ona.

Pravda cekic

U Vladi ne sede tupavi ljudi, što znači da sve što rade – rade namerno i ciljano i zato što njima tako odgovara, smatra Milošević.

Zaključili smo da je potpuno svejedno ko je ministar pravde. Bez obzira na to što je pravosuđe neuspešno, premijer je zadovoljan radom ministra pravde. A kad je premijer zadovoljan, moraju i svi ostali da budu, rekla je ona.

Milošević je rekla da je sindikat uveravao premijera u dobre namere, ali imajući u vidu odluku o otpuštanju donetu mimo njih, “očigledno je da naši predlozi i sugestije nisu prihvaćeni”.

Tekst objavljen na sajtu: RTV

Leave a Reply